Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Θα απαντήσουμε και στο πεδίο αν παραβιαστούν τα δικαιώματά μας

Παραλήρημα της Άγκυρας που μιλάει για προκλήσεις από Αθήνα και Λευκοσία

by Times Newsroom 1

Με ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απειλεί την Κύπρο για τις γεωτρήσεις, όπως και την Ελλάδα, την οποία κατηγορεί για προκλήσεις. Το παραλήρημα της Άγκυρας συνεχίζεται, καθώς η συμφωνία της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο ενόχλησε πολύ την πλευρά των γειτόνων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέσω του εκπροσώπου Τανζού Μπιλγκίτς, αναφέρει σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή