«Η Τουρκία πολιορκείται»: Τα…μελοδραματικά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου

Βρίθει σεναρίων για πόλεμο ο τουρκικός Τύπος της 25ης Μαΐου, με τις εφημερίδες να κάνουν λόγο για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

by Times Newsroom

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, πολιορκεί τη Γαλλία και αναρωτιούνται εάν η αγορά των Rafale σημαίνει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο.

Ο Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam, αναφέρει ότι «η Eλλάδα αγοράζει από την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale (…) Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας».

Η εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ δύο φορές, με τον διευθυντή της, Αχμέτ Χακάν, να υποστηρίζει: «Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά».

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρεται και στον Σταθμό αποθήκευσης LNG που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Αλεξανδρούπολη. Ο αρθρογράφος Ζαφέρ Σαχίν γράφει: «Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί εγκατέστησαν στρατιωτική βάση».

Παράλληλα με τα ελληνοτουρκικά, τον τουρκικό Τύπο απασχολεί σήμερα και η δυσμενής οικον0μική κατάσταση της Τουρκίας, με χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της Bir Gun υπό τον τίτλο: «Χρεοκοπούμε».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com