Η Τζόαν Κόλινς κατηγορεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για διακρίσεις και ηλικιακό ρατσισμό

by Times Newsroom 1

Η Τζόαν Κόλινς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη μεταχείριση των πολιτών άνω των 70 χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της, σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό.

Η Τζόαν Κόλινς στηλιτεύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» -όπως τις χαρακτηρίζει- εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως: «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια, δεν έχουν προβλήματα υγείας.

«Αλλά το πιο επιζήμιο ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό (και στους υποψήφιους εργοδότες), ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της, στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.

Η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή