Η Βαρσοβία ζητά να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20

Μια αμερικανική πηγή είπε ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες και επομένως θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες στα διεθνή φόρα.

by Times Newsroom

Η Πολωνία έκανε γνωστό σήμερα ότι πρότεινε σε Αμερικανούς αξιωματούχους να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20, την ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και ότι η πρόταση αυτή έτυχε «θετικής ανταπόκρισης».

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Πιοτρ Νόβακ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

«Στις συναντήσεις με, μεταξύ άλλων, την Τζίνα Ραϊμόντο (την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ) προτείναμε να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και λάβαμε θετική ανταπόκριση. Το θέμα θα το αναλάβει ο πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν, είπε ο Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Μολονότι δεν σχολίασε συγκεκριμένα την πολωνική ανακοίνωση, μια αμερικανική πηγή είπε ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες και επομένως θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες στα διεθνή φόρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com