Η Vox Media, εκδότρια εταιρεία του περιοδικού New York απολύει το 6% του προσωπικού της

by Times Newsroom 1

Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Vox Media, ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, του περιοδικού New York, απολύει το 6% του προσωπικού της, καθώς δεν αναμένει ανάκαμψη στις εκδοτικές επιχειρήσεις σε προ-COVID προβλέψεις το δεύτερο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Οι εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις ταμειακές ροές τους καθώς καταγράφουν μείωση διαφημιστικών εσόδων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, εξωθώντας πολλές εταιρείες να μειώσουν τα έξοδα τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vox Media Τζιμ Μπάνκοφ, υπογράμμισε στο email ότι η πλειονότητα των απολυθέντων είναι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών τον Μάιο, τονίζοντας πως θα λάβουν πακέτα ασφάλισης υγείας και αποζημίωσης.

Ο εκδότης θα φέρει πίσω περίπου το 30% των εργαζομένων που τέθηκαν σε προσωρινή άδεια που επέλεξαν να μην μπουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, δήλωσε ο Μπάνκοφ, προσθέτοντας ότι θα αποκαταστήσει τους πλήρεις μισθούς των υπόλοιπων εργαζομένων.

«Οι μόνες εξαιρέσεις είναι εγώ και η εκτελεστική μου ομάδα, που θα συνεχίσουν τις μειώσεις μας», έγραψε ο Μπάνκοφ στην επιστολή.

Η Vox Media, η οποία κατέχει επίσης ιστότοπους ειδήσεων τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Verge και Recode, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα δώσει άδεια άνευ αποδοχών στο 9% των υπαλλήλων της – περίπου 100 – από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή