Η Βρετανία διανέμει εμβόλια COVID-19 σε εκπροσώπους των συνομιλιών για το Κλίμα

Δεν διευκρίνισε πού θα σταλούν τα εμβόλια ή πόσα θα αποσταλούν

by Times Newsroom 1

Η Βρετανία άρχισε να στέλνει εμβόλια COVID-19 σε αντιπροσώπους που παρακολουθούν τις παγκόσμιες συνομιλίες για το κλίμα που φιλοξενεί τον επόμενο μήνα, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, με τις πρώτες δόσεις να γίνονται την επόμενη εβδομάδα.

Η διάσκεψη COP26, που αναβλήθηκε από πέρυσι, πραγματοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη.

Συνήθως εκπρόσωποι από περισσότερες από 190 χώρες παρευρίσκονται στις ετήσιες συνομιλίες, αλλά με πολλές χώρες να παλεύουν ακόμη με τον νέο κορωνοϊό, ειδικοί στο κλίμα και την υγεία έχουν πει ότι τα φτωχότερα κράτη που αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια για τον COVID-19 θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την αποστολή αντιπροσώπων.

“Τα εμβόλια αποστέλλονται και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου πριν από τις δεύτερες δόσεις τον Οκτώβριο πολύ πριν από το COP26”, δήλωσε στο Twitter ο Βρετανός απεσταλμένος του COP26, Τζον Μέρτον.

Δεν διευκρίνισε πού θα σταλούν τα εμβόλια ή πόσα θα αποσταλούν.

Η Βρετανία δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα προσφέρει εμβόλια σε όσους τα χρειάζονταν, αλλά ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών έκτοτε εξέφρασαν ανησυχίες ότι ο χρόνος εξαντλείται για δύο τρυπήματα πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή