Η ζωή στην Κίνα του «zero covid»: Βίντεο στα social media δείχνουν καταυλισμούς καραντίνας και ανθρώπους σε κελιά

Υπάρχουν τώρα συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιορισμένοι στα σπίτια τους και δεν τους επιτρέπεται να βγουν ούτε για τρόφιμα

by Times Newsroom

Εκτεταμένοι καταυλισμοί καραντίνας με συνεχόμενες σειρές από στενά μεταλλικά κουτιά που θυμίζουν κελιά για να στεγάσουν άτομα ύποπτα για Covid-19 ή που νοσούν από κορονοϊό, έχουν ξεπηδήσει στην Κίνα, όπως δείχνουν βίντεο που κυκλοφορούν στα social media.

Η χώρα προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό παρά τις προειδοποιήσεις ότι η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον καθιστά αδύνατη μια στρατηγική Zero Covid, ακόμη και με τα δρακόντεια μέτρα που χρησιμοποιεί το Πεκίνο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιορισμένοι στα σπίτια τους σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας αφού οι πόλεις Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια του Xi’an που ήδη βρίσκεται σε lockdown και στους οποίους απαγορεύτηκε να φύγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε καταυλισμούς που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης

Το Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μπήκε σε lockdown αργά τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον – και ορισμένοι κάτοικοι των πόλεων που είχαν κλειδωθεί είπαν στο BBC ότι ήταν μέρος μιας «μεγάλης μεταφοράς» χιλιάδων ανθρώπων στους καταυλισμούς που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς της Xi’an, με τους μυημένους να μοιράζονται τη φρίκη της κράτησής τους στην κατάσταση Zero Covid.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους στα μικροσκοπικά μεταλικά κουτιά επιπλωμένα με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου αναγκάζονται να παραμείνουν εκεί για δύο εβδομάδες.

Οι κρατούμενοι έδειξαν εργαζόμενους με ολόσωμες στολές να παρέχουν τρόφιμα σε όσους κρατούνται στους καταυλισμούς στο επίκεντρο της τελευταίας κινεζικής επιδημίας. Όσοι έχουν βιώσει τις δυστοπικές εγκαταστάσεις λένε ότι έχουν ζήσει με πολύ λίγο φαγητό στα παγωμένα μεταλλικά κουτιά.

Ένα σχόλιο στο διαδίκτυο που μετέφερε το BBC ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή; Έκαναν μια μεγάλη μεταφορά μας, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά.

«Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα».

Έξω από τα στρατόπεδα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε από εργαζόμενους στην ασφάλεια αφού έφυγε από το σπίτι του για να αγοράσει πλάνα όπως έδειξαν πλάνα που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο ίντερνετ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή