Ιαπωνία: Ο Σούγκα ένα βήμα πριν από την πρωθυπουργία, εξελέγη από το κατώτερο σώμα της Βουλής

by Times Newsroom 1
Share this

Με 314 ψήφους υπέρ από τις 462 ψήφους, ο Σούγκα τυπικά για να αναλάβει τα καινούργια του καθήκοντα χρειάζεται και την έγκριση του ανώτερου σώματος της Βουλής, το οποίο ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα.

Ο Σούγκα για χρόνια συνεργάτης του Άμπε ο οποίος αποχωρεί από την πρωθυπουργία μετά από σχεδόν 8 χρόνια, έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα του προκατόχου του, συμπεριλαμβανομένης της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής αποκαλούμενη ως «Abenomics» και να προχωρήσει με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου το ήμισυ του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι αξιωματούχου από το υπάρχον.

Μεταξύ εκείνων που αναμένεται να κρατήσουν τα πόστα τους είναι ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων και ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο νεότερος του υπουργικού συμβουλίου με ηλικία 39 χρόνων.

Πηγή Reuters

Share this

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή