Ιαπωνία: Βρέθηκαν ξένα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna- 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί

by Times Newsroom 1

Σε ανατολή έθεσε η Ιαπωνία μια παρτίδα εμβολίου Covid-19 της Moderna, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, ένας φαρμακοποιός στο Νομό Καναγκάουα, ο οποίος έκανε έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου, εντόπισε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, o εγχώριος διανομέας των εμβολίων έχει πια στην κατοχή του το ύποπτο φιαλίδιο, ωστόσο, περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, καθώς η Ιαπωνία είχε αναστείλει ξανά τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων Moderna λόγω μόλυνσης.

Εντούτοις, αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους στην υγεία των ασθενών, που να προκαλούνται από το δυνητικά μολυσμένο εμβόλιο.

Την ίδια στιγμή, η Takeda Pharmaceutical, που πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε θέσει σε αναστολή τρεις παρτίδες του εμβολίου, καθώς βρέθηκαν «ξένα υλικά» σε μερικές δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων.

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του προβλήματος, ενώ επεσήμανε ότι διεξάγει σχετική έρευνα για το θέμα.

Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλια στο νότιο νομό Οκινάουα, οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία παλεύει με την άνοδο των κρουσμάτων Covid-19 εν μέσω Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στη χώρα, ενώ ο εμβολιασμός ήταν σχετικά αργός, με λίγο περισσότερο από το 40% των Ιαπώνων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και περίπου το 50% να έχουν λάβει μία δόση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο BBC

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή