Ιερώνυμος: Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

by Times Newsroom 1
Share this

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ότι απαντά αρνητικά στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, που δέχθηκε με επιστολή, για συνάντηση των Ορθόδοξων Προκαθημένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «απήντησε επ’ αυτής ότι δεν θα μεταβεί στην εν λόγω συνάντηση διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι κανονικό προνόμιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου».

Ακολούθως, η ΔΙΣ, που ολοκλήρωσε σήμερα τις τριήμερες συνεδρίες της, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την πορεία διεξαγωγής διαλόγου με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης για το ζήτημα αξιοποίησης και διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Εξάλλου, κατόπιν αιτήματος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) ο Μακαριώτατος και τα μέλη της ΔΙΣ υποδέχθηκαν χθες τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, με τα οποία συζήτησαν διάφορα θέματα και προβληματισμούς.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε απάντηση στον πατριάρχη Ιεροσολύμων και μεταξύ άλλων εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η επιστολή Θεοφίλου είναι για πρώτη φορά στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά, όπως συνηθίζεται στη μεταξύ τους αλληλογραφία.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή