Ηλιόπουλος για ΚΙΝΑΛ: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητά την παραμονή της δεν γίνεται

Την αποψινή τοποθέτηση Ανδρουλάκη για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

by Times Newsroom

Την αποψινή τοποθέτηση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, υπέρ της πρότασης μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης, σχολίασε, λίγη ώρα μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώτου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, αφού χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ», θέση που έγινε γνωστή μέσω της προαναφερθείσας συνένετευξης του κ. Ανδρουλάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται».

Γιατί καταθέσαμε πρόταση μομφής

Νωρίτερα ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στην κατάθεση της σημερινής πρότασης μομφής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε την πανδημία. Συνεχίζει η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «ήδη μέσα στο Γενάρη -το μήνα που βαφτίσανε τελευταίο μήνα της πανδημίας- μετράμε 2.293 απώλειες».

Όσον αφορά την ακρίβεια, υπογράμμισε: «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010».

Τρίτος λόγος η ξεκάθαρη αποτυχία, κατά τον ίδιο, της κυβέρνησης στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. «Ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μια κυβέρνηση που διαρκώς δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για μια εβδομάδα ακούγαμε για τον δήθεν πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό και είδαμε τελικά τι συνέβη», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και στο νοσοκομείο Σωτηρία, έμειναν ασθενείς χωρίς φαγητό». Σχολίασε, ακόμη, ότι «η κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό της και το καλοκαίρι, που κάηκε η μισή χώρα με 2 μποφόρ».

«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτικά σελίδα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή