Ημερήσια διαταγή Δένδια για την 25η Μαρτίου 1821: Απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης το σχέδιο μεταρρύθμισης των ΕΔ «Ατζέντα 2030»

«Όπως μας διδάσκουν οι συγκρούσεις του 21ου αιώνα, δεν υπάρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις. Ουδείς σέβεται τον ανυπεράσπιστο» σημειώνει ο ΥΠΕΘΑ.

by Times Newsroom

«Οι αναθεωρητισμοί, βασισμένοι στις απειλές και στην ισχύ των όπλων και των αριθμών, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από τον ορίζοντα.

Η “Ατζέντα 2030”, το σχέδιο δηλαδή μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό από όλους και να υποστηριχθεί από όλους».

Αυτό επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία «σκέποι διαχρονικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και δι’ αυτών την Πατρίδα μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συνεχίζοντας ο κ. Δένδιας παρατηρεί ότι «όπως μας διδάσκουν οι συγκρούσεις του 21ου αιώνα, δεν υπάρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις. Ουδείς σέβεται τον ανυπεράσπιστο. Η Ελλάδα στηριζόμενη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και την αξιόπιστη εξωτερική της πολιτική, έχει παρουσία στη διεθνή σκηνή. Η διατήρηση αυτής της παρουσίας συνιστά προτεραιότητα για την πατρίδα μας. Προϋποθέτει όμως την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος μας. Στόχος μας (σ.σ. μέσα από την “Ατζέντα 2030”) είναι η δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για να προφυλάξουν αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο δεδομένο. Την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο».

«Ο εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου δε συνιστά μόνο εκπλήρωση εθνικού χρέους. Αποτελεί ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης, προσπάθεια δημιουργίας παραδείγματος για τα νέα παιδιά. Για το παρόν και ιδίως για το μέλλον του Ελληνισμού ως κυρίαρχης οντότητας», τονίζει περαιτέρω στην ημερήσια διαταγή του ο κ. Δένδιας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή