Ιμπραχίμ Καλίν για ελληνοτουρκικά: Υπάρχουν κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η ιστορία

«Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία»

by Times Newsroom

Παρά την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν υπογραμμίζει πως υπάρχουν ακόμα «αγκάθια» που μπορεί να επιφέρουν και πάλι ρήξη στο μέλλον.

Μιλώντας στο TV100 ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε χαρακτηριστικά… «Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας. Μετά τον σεισμό, φυσικά, (οι Έλληνες) έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Πάντα λέγαμε ότι δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε μια τέτοια πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα. Η ατζέντα μας είναι ήδη ξεκάθαρη. Είμαστε απασχολημένοι εδώ».

«Δεν πρέπει να μαλώνουμε επί της αρχής»

Σχολίασε και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο λέγοντας πως η χώρα μας έχει μπει στον δρόμο για τις εκλογές ενώ τόνισε πως «δεν πρέπει να μαλώνουμε επί της αρχής».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για κάποια βάρη που… έφερε η γεωγραφία όπως τα νησιά και το Κυπριακό… «Υπάρχουν όμως κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η ιστορία. Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία, χωρίς να λύσεις αυτά τα προβλήματα.

Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που μας επέβαλε η γεωγραφία, υπάρχουν τα νησιά, υπάρχει η στενότητα της γεωγραφικής περιοχής, υπάρχουν κάποιες πρακτικές από το παρελθόν, υπάρχει το Κυπριακό. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή τη σχέση με όλα αυτά. Μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε στρατηγικό πλεονέκτημα, μερικές φορές μπορεί να σε φέρει αμέσως σε σημείο ρήξης».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή