Ινδία: Στα σκαριά νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα

Στον δρόμο που χάραξε η Κίνα

by Times Newsroom 1

Έτοιμη να προχωρήσει σε απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων είναι η Ινδία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας. Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης κι αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα νέα οδήγησαν σε άμεση πτώση αρκετών κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin έπεσε 13% στο ινδικό ανταλλακτήριο WazirX, ενώ το Shiba Inu και το Dogecoin έπεσαν πάνω από 15%. Ωστόσο ειδικοί εκτιμούν πως η απόφαση της Ινδίας θα έχει μικρό αντίκτυπο.

«Ακόμα κι όταν η Κίνα απαγόρεψε τα κρυπτονομίσματα – και αυτό ήταν τεράστια νέα – δεν κατέστρεψε τις crypto αγορές. Οι κυβερνήσεις κάνουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς το βλέπουν. Ως απειλή (Κίνα), ως ευκαιρία (Ελ Σαλβαδόρ) ή κάτι ενδιάμεσο. Η Κίνα θέλει να ξεφορτωθεί όλα τα ψηφιακά νομίσματα εκτός από αυτό που δημιουργεί εκείνη. Θέλει να επικρατήσει στα κρυπτονομίσματα και φαίνεται πως και η ινδική κυβέρνηση έχει την ίδια ιδέα. Σκέφτονται πως αν το κάνει η Κίνα τότε μπορούμε και εμείς», σχολίασε ο συγγραφέας του The Crypto Trader, Glen Goodman.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή