Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Η Γερμανία έχει αναχαιτίσει το κύμα της πανδημίας

by Times Newsroom 1

Η Γερμανία αρχίζει αργά να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς με τον κυβερνητικό οργανισμό ελέγχου ασθενειών, το Ινστιτούτο Robert Koch να επιβεβαιώνει ότι το κύμα της πανδημίας έχει αναχαιτιστεί και ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι χαμηλότερος από οποιαδήποτε στιγμή από το φθινόπωρο.

Σχεδόν το ένα πέμπτο όλων των Γερμανών έχει πλέον εμβολιαστεί και περίπου 900.000 έως 1 εκατομμύριο δόσεις χορηγούνται καθημερινά.

Ωστόσο, απαιτείται προσοχή, και, όπως λένε οι ιολόγοι, έως ότου το 70% του πληθυσμού λάβει δύο δόσεις εμβολίου, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Μεταξύ των πολυαναμενόμενων μέτρων χαλάρωσης περιορισμού που λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο από την Παρασκευή είναι το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των πισινών, καθώς και των εστιατορίων και μπαρ, αν και οι εγκαταστάσεις με υπηρεσία τόσο εντός όσο και εκτός θα πρέπει να απαιτήσουν αρνητικό αποτέλεσμα από τους πελάτες, εάν επιθυμούν ανοίξτε και τις δύο περιοχές.

Η υποχρέωση να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για τα ψώνια θα καταργηθεί, αν και η μάσκα θα παραμείνει ο κανόνας, όπως και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Παρά το γεγονός ότι 500 άτομα επιτρέπεται τώρα να συναντηθούν για πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις στο ύπαιθρο, 100 στο εσωτερικό, ο Stephan Hengst από τη Μουσική Επιτροπή του Βερολίνου επέκρινε την ξαφνική ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου και οι μουσικοί δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Οι εταιρείες πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, όπου είναι δυνατόν, απόφαση για την οποία η Γερμανική Ένωση Συνδικάτων, DGB, επέμεινε ότι είναι απαραίτητη.

«Εφόσον η πλειονότητα του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, δεν πρέπει να επιτρέπεται στους εργοδότες να αποφεύγουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο επικεφαλής της DGB, Reiner Hoffmann.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή