Site icon Times News

Ιωάννα Λαζάρου: «Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς για περισσότερο από είκοσι χρόνια επειδή θεωρώ την προσφορά προς τον συνάνθρωπο υψίστης σημασίας»

Συνέντευξη παρεχώρησε στον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου η πρόεδρος του Οργανισμού HELLENIC DIASPORA GROUP κ. Ιωάννα Λαζάρου με έδρα το Μαϊάμι για τον Μαραθώνιο της 9ης Φεβρουαρίου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ξενώνες που φιλοξενούν παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους για να μην κλείσουν. Τους ξενώνες τους διαχειρίζεται ο Σύλλογος Εθελοντών και Στήριξης Ορίζοντας.

-Ως πρόεδρος του Hellenic diaspora group μιλήστε μας για την γέφυρα ζωής που πραγματοποιείται με τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLAS FM για τον μεγάλο μαραθώνιο αγάπης για την στήριξη του Συλλόγου ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με έδρα την Κρήτη για τους ξενώνες φιλοξενίας παιδιών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κοινωνική σας ευαισθησία και που με καλέσατε στην εκπομπή σας.

Ως Προέδρος του κινήματος Ελλήνων ομογενών «Hellenic diaspora group» και Προέδρος της «business rise web and marketing solutions» με έδρα το Μαϊάμι, δραστηριοποιούμαι στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς για περισσότερο από είκοσι χρόνια επειδή θεωρώ την προσφορά προς τον συνάνθρωπο υψίστης σημασίας.

Ωστόσο σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για τον μαραθώνιο αγάπης που αφορά όχι μόνο, την Κρήτη, τα Χάνια αλλά και όλη την Ελλάδα.Ο σύλλογος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Κύρια δραστηριότητα του συλλόγου, είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας στις οικογένειες των ασθενών αυτών, όπως για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυση, η φιλοξενία στους 7 ξενώνες αγάπης που διαθέτουν κοντά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, η χορηγία εισιτηρίων μετακίνησης, κ.α…

Αυτό φυσικά, δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε η συμβολή του κόσμου αλλά και η πολύτιμη προσφορά εθελοντών που διοργανώνουν διάφορες δράσεις για την ενίσχυση του σκοπού αυτού. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Υπερκοπέλι, Santa Run Chania κ.λπ.

 

-Εσείς έχετε δεσμούς με Κρήτη; Πώς και ενδιαφερθήκατε;

Αν υπάρχουν δεσμοί με την όμορφη Κρήτη;! Φυσικά και υπάρχουν από κουμπαριές και αγάπη μεγάλη για την παράδοση τους και την φιλοξενία τους.

Εμείς πώς ενδιαφερθήκαμε από το Μαϊάμι για τον συγκεκριμένο σύλλογο;

Έμαθα για τον Ορίζοντα μέσα από ένα liveαπό το Nashville, μιας καλλιτέχνιδας που κατάγεται από την Κρήτη, της Εμμανουέλα Χιωτάκη, η οποία παρουσίασε τον οργανισμό και ζητούσε τη συνδρομή ανθρώπων που επιθυμούσαν να βοηθήσουν.

Στην αρχή προσφέρθηκα να μεταφράσω το ένα μου βιβλίο, που είναι και βραβευμένο, από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και έχει να κάνει με παιδιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφέρονταν 100 % για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως λόγω κρίσης η πλειοψηφία δεν μπορούσε να κάνει αγορές με πιστωτικές κάρτες.

Τότε, έψαξα για να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο. Μίλησα με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο και έμαθα πως κινδύνευαν να κλείσουν οι ξενώνες λόγω έλλειψης χρήματων.

Έτσι, δημιούργησα το crowdfunding, για να συγκεντρωθούν πιο γρήγορα χρήματα. Από τον Ιούλιο, εγώ και η ομάδα μου τρέχουμε την καμπάνια και σαν από μηχανής θεός, ήρθε ο μεγάλος Ελληνικός σταθμός της νέας Υόρκης, ο HELLAS FM. Ο παραγωγός του σταθμού Κώστας Κατέχης μαζί με τον διευθυντή του σταθμού Δημήτρη Φιλιππίδη, προσφέρθηκαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα. Έτσι, φτάσαμε εδώ μαζί με τους χορηγούς επικοινωνίας, όπως το «Σαλαμίνα Βήμα».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Φίλιππο Καρακώστα και τον κύριο Πάνο Καλούδαγια την πολύτιμη βοήθεια τους και το κάλεσμα που έκαναν σε καλλιτέχνες και διάφορες προσωπικότητες στον χώρο της δημοσιογραφίας, εικαστικών, πολιτικών κ.λπ.,οι οποίοι δέχτηκαν όλοι να παρευρεθούν και να συνεισφέρουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω.

 

-Αν πρόκειται αυτοί οι ξενώνες να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανάλογα με τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους χορηγούς και τις δωρεές. Μια σοβαρή σκέψη είναι η ανέγερση ξενώνων και στην Θεσσαλονίκη, διότι υπάρχουν πολλές οικογένειές που έρχονται από όλη την Βόρεια Ελλάδαστο αντικαρκινικό της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, όπως στην Αθήνα.Θα ήταν καλό να καλύψουμε και εκεί τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Exit mobile version