ΗΠΑ: Αυξήθηκε η πείνα – 17 εκατ. νοικοκυριά σε επισιτιστική ανασφάλεια

Τα νοικοκυριά προσπαθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε λογαριασμούς, φροντίδα παιδιών, ιατρικές υπηρεσίες και τρόφιμα

by Times Newsroom

Αυξήθηκε η πείνα στις ΗΠΑ το 2022 εν μέσω  του υψηλού πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων.

Τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες τους  χρειάστηκαν 33, 1 δισ. δολάρια το 2022, αλλά σχεδόν οι μισοί από αυτούς δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση της εθνικής ομάδας κατά της πείνας Feeding America.

Το έλλειμμα είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 ετών, όταν προσαρμόζεται στον πληθωρισμό, και οφείλεται εν μέρει στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, αναφέρει η έκθεση, η οποία ανέλυσε τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το Γραφείο Απογραφής και το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

H ακτινογραφία της πείνας

Δεκαεπτά εκατομμύρια νοικοκυριά αγωνίστηκαν να αποκτήσουν επαρκή τρόφιμα το 2022, έναντι 13,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών το 2021, ανέφερε το USDA πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομοσπονδιακή οικονομική στήριξη και τα διευρυμένα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας κράτησαν σταθερά τα ποσοστά πείνας, αλλά το τέλος αυτών των προγραμμάτων συνέβαλε στην αύξηση της πείνας.

Υπάρχουν άνθρωποι με επισιτιστική ανασφάλεια σε κάθε κομητεία και πολιτεία των ΗΠΑ και περίπου το 90% των κομητειών με υψηλή επισιτιστική ανασφάλεια είναι αγροτικές, σύμφωνα με την έκθεση Feeding America.

Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους με επισιτιστική ανασφάλεια μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της χώρας, επειδή τα εισοδήματά τους είναι πολύ υψηλά, αναφέρει η έκθεση.

«Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων και η δύσκολη επιλογή μεταξύ άλλων δαπανών του νοικοκυριού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, η φροντίδα των παιδιών ή οι ιατρικοί λογαριασμοί, επιδεινώνουν την πείνα στην Αμερική», δήλωσε η Linda Nageotte, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Feeding America.

Η πολιτική της κυβέρνησης

Το Κογκρέσο αύξησε νωρίτερα φέτος τη χρηματοδότηση του βασικού διατροφικού προγράμματος που απευθύνεται σε μητέρες και μικρά παιδιά, αφού ομάδες κατά της πείνας και ο Λευκός Οίκος προειδοποίησαν ότι εκατομμύρια επιλέξιμες οικογένειες κινδύνευαν να μείνουν εκτός.

Μια ομάδα 40 βουλευτών της Βουλής και της Γερουσίας έστειλε τη Δευτέρα επιστολή στην κυβέρνηση Μπάιντεν με την οποία ζητάει να αναληφθεί εκτελεστική αντιμονοπωλιακή δράση για τον περιορισμό των κερδών των εταιρειών τροφίμων και τη μείωση των τιμών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com