ΗΠΑ – Εκλογές: Η Νίκι Χέιλι υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κόντρα στον Τραμπ

Η πρώην κυβερνήτις της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ.

by Times Newsroom

«Ενθουσιαστείτε! Ώρα για μια νέα γενιά! Ξεκινάμε», αναφέρει η Χέιλι στο πρώτο της προεκλογικό βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter.

Αν κερδίσει το χρίσμα, θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και η πρώτη μη λευκή υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων, αφού έλκει την καταγωγή της από την Ινδία.

Η Νότια Καρολίνα είναι ιστορικά η τρίτη πολιτεία στη σειρά στις εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και συχνά παίζει μεγάλο ρόλο στην κούρσα. Η Χέιλι, ως επικεφαλής της πολιτείας από το 2011 έως το 2017, είναι δημοφιλής εκεί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ενώ κατεβαίνει στην κούρσα ως αουτσάιντερ – οι περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποστήριξή της βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά – η Χέιλι έχει αποκτήσει τη φήμη στους πολιτικούς κύκλους ότι «φτάνει στην κορυφή σε μάχες δύσκολες για να τις κερδίσεις».

Η πολιτικός έχει πάρει αποστάσεις από τον Τραμπ αρκετές φορές, για να μετριάσει αργότερα τη ρητορική της απέναντι στον πρώην πρόεδρο, λέγοντας ότι ο Τραμπ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ενώ επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους για αβάσιμη αμφισβήτηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, η Χέιλι έκανε εκστρατεία στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 υπέρ πολλών υποψηφίων που υποστήριζαν τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ για εκλογική νοθεία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com