ΗΠΑ: Εμβόλιο ή υποχρεωτικά τεστ για τους δημοτικούς υπαλλήλους της Νέας Υόρκης

by Times Newsroom 1

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα αξιώσει από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους της είτε να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είτε να κάνουν υποχρεωτικά ένα εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου, θα εφαρμοστεί σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών αστυνομικούς, πυροσβέστες και εκπαιδευτικούς της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται με ανησυχητικό τρόπο.

«Ο στόχος είναι η ανάκαμψή μας. Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τον κόσμο», τόνισε ο ντε Μπλάζιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος είχε ήδη προειδοποιήσει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε σύντομα είτε να εμβολιαστούν κατά της Covid είτε να υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, το 59% των κατοίκων όλων των ηλικιών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όμως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί. Σε εθνικό επίπεδο, μονάχα το 57% όλων των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 49% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σήμερα, 57 ενώσεις που εκπροσωπούν εκατομμύρια γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας τάχθηκαν υπέρ του να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

«Η υγεία και η ασφάλεια των Αμερικανών εργαζομένων, των οικογενειών, των κατοίκων και του έθνους εξαρτάται από αυτό», υπογραμμίζουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή