ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Έσπασε το ρεκόρ νοσηλειών μετά από ένα χρόνο

Σαρώνει τη χώρα η μετάλλαξη Όμικρον

by Times Newsroom

Οι ΗΠΑ έσπασαν το ρεκόρ του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορονοϊό, με σχεδόν 146.000 ασθενείς με covid-19 να καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή ένα κρεβάτι νοσοκομείου σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη (11/1) στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ αυτών, σχεδόν 24.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε περισσότερους από 142.000 ανθρώπους σε νοσηλεία και είχε καταγραφεί στις 14 Ιανουαρίου του 2021, σχεδόν πριν από έναν χρόνο.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή αντιμέτωπες με μια έξαρση της επιδημίας που συνδέεται με τη μετάλλαξη Όμικρον. Η χώρα καταγράφει απανωτά ρεκόρ μολύνσεων από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 17πλάσιος και 20 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, σε σχέση με εάν το έχετε κάνει», επανέλαβε σήμερα ο δρ. Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην υγειονομική κρίση, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com