ΗΠΑ: Νέα επιστολή στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την απαγόρευση πώλησης F-16 στην Τουρκία

Η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή AJC ζητούν να στηριχθεί η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Κρις Πάπας.

by Times Newsroom

Η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή AJC θεωρούν ότι οι τουρκικές παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα δημιουργώντας πραγματική απειλή για την ειρήνη.

Με κοινή λοιπόν επιστολή τους προς τη ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητούν να στηριχθεί η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Κρις Πάπας που προβλέπει την απαγόρευση πώλησης και αναβάθμισης των F-16 στην Τουρκία.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι δυο οργανώσεις «η Τουρκία διεξάγει προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις- ενίοτε με αληθινά πυρά- στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά. Η τροπολογία του Κρις Πάπας απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν κιτ εκσυγχρονισμού και νέα F-16 στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Άγκυρα δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβάσεων του ΦΙΡ Αθηνών. Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία», τονίζουν.

Παρά την επιθετικότητα της Τουρκίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκφραστεί υπέρ της εξέτασης του τουρκικού αιτήματος για αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τον υπάρχοντα τεράστιο στόλο πολεμικών αεροσκαφών της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com