ΗΠΑ: Ο Ελ Τσάπο δωροδόκησε τον αδελφό του προέδρου της Ονδούρας με ένα εκατ. δολάρια

by Times Newsroom 1

Ένα εκατομμύριο δολάρια φέρεται να έδωσε ο Μεξικανός έμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στον αδελφό του προέδρου της Ονδούρας, ποσόν το οποίο επρόκειται να φθάσει στα χέρια του ίδιου του ηγέτη της χώρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, υποστήριξαν Αμερικανοί εισαγγελείς.

Η κατηγορία απαγγέλθηκε κατά την έναρξη της δίκης του αδελφού του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, στη Νέα Υόρκη. Ο Χουάν Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντεζ συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας, τον περασμένο Νοέμβριο, στο Μαϊάμι. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ και την εμπορία όπλων. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο πρόεδρός της Ονδούρας χαρακτήρισε τις κατηγορίες «100% ψευδείς» και «γελοίες». Ο συντηρητικός ηγέτης, ο οποίος έχει τη στήριξη της κυβέρνησης Τραμπ, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες είναι «λιγότερο σοβαρές κι από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter.

Με πληροφορίες από BBC

ΗΠΑ
TwitterΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή