ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συμβουλεύει τους Αμερικανούς να φύγουν από την Ουκρανία

Δεν θέλει να δει συμπατριώτες του εν μέσω διασταυρούμενων πυρών

by Times Newsroom

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της ΑμερικήςΤζο Μπάιντεν, συνέστησε στους Αμερικανούς υπηκόους που δεν είναι διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, με τη σκιά της απειλής μιας ρωσικής εισβολής να πλανάται πάνω από τη χώρα.

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο της ΓερμανίαςΌλαφ Σολτς, μετά από την συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία συζήτησαν κυρίως την ένταση που προκαλεί η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δει Αμερικανούς εν μέσω διασταυρούμενων πυρών σε περίπτωση μίας εισβολής.

«ΗΠΑ, Γερμανία και NATO έτοιμοι να απαντήσουν»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το NATO είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη Γερμανία μια από τις στενότερες συμμάχους της χώρας του και ανέφερε πως «ενεργούν από κοινού» απέναντι στην «επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ευρώπη. Πρόσθεσε πως μαζί θα αντιμετωπίσουν και τις προκλήσεις της Κίνας.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η διπλωματική οδός στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας είναι η πλέον ενδεδειγμένη για όλες τις πλευρές σε αυτήν την αντιπαράθεση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί πως θα επιβάλουν μία σειρά από οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα στην περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή