ΗΠΑ: Πρώην εργαζόμενος σε πανεπιστήμιο κατηγορείται ότι «σκηνοθέτησε» έκρηξη παγιδευμένου δέματος

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία πλαστική θήκη βρέθηκε άδεια και άθικτη. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Νταχέιμ έγραψε την επιστολή, μερικές ώρες προτού να επικοινωνήσει με την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

by Times Newsroom

Ένας πρώην εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστόνης συνελήφθη και κατηγορείται για ψευδή καταγγελία στην αστυνομία, καθώς τον περασμένο μήνα υποστήριξε ότι ένα δέμα που παραδόθηκε στο πανεπιστήμιο εξερράγη και τον τραυμάτισε.

Ο Τζέισον Νταχέιμ, 45 ετών, βαρύνεται με μία κατηγορία μετάδοσης ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών και άλλη μία περί ψευδούς καταγγελίας στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Δεν προέβαλε αντίσταση όταν συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, στο Σαν Αντόνιο, ανέφερε ο Τζόζεφ Μποναβολόντα, ένας ειδικός πράκτορας του FBI.

Ο Νταχέιμ φέρεται ότι επινόησε μια φανταστική ιστορία, ότι ένα δέμα εξερράγη και ο ίδιος τραυματίστηκε από τα θραύσματα του σκληρού πλαστικού περιβλήματος. Είπε επίσης ότι βρήκε μια επιστολή που περιείχε απειλές εναντίον του πανεπιστημιακού εργαστηρίου όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία πλαστική θήκη βρέθηκε άδεια και άθικτη. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Νταχέιμ έγραψε την επιστολή, μερικές ώρες προτού να επικοινωνήσει με την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Η διεύθυνση του πανεπιστημίου εκκένωσε ένα μέρος του κτιρίου και ακύρωσε ορισμένα μαθήματα ενώ άλλα κολέγια και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βοστόνης προέτρεψαν τους φοιτητές τους να είναι σε επαγρύπνηση. Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, το 2013, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 260.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι, το λιγότερο, ανησυχητική. Η πόλη μας το ξέρει πολύ καλά. Μια καταγγελία ή απειλή για έκρηξη είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και απαιτεί την άμεση ανταπόκριση των αρχών», δήλωσε η εισαγγελέας Ρέιτσελ Ρόλινς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Πιστεύουμε ότι ο κ. Νταχέιμ ήθελε να είναι το θύμα όμως, αντιθέτως, μετέτρεψε σε θύματα όλα τα μέλη της κοινότητας μας, ενσταλάζοντας τον φόβο στα πανεπιστήμια της Μασαχουσέτης και πέρα από αυτήν», σχολίασε ο Μποναβολόντα.

Ο Νταχέιμ θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή στο Σαν Αντόνιο αργότερα σήμερα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή