ΗΠΑ: Προς διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Πεκίνο – Με αντίμετρα απειλεί η Κίνα

Το CNN ανέφερε ότι το μποϊκοτάζ των ΗΠΑ δεν θα εμπόδιζε τους αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα παραστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, ενώ η Κίνα θα λάβει «αντίμετρα» εάν χρειαστεί, δήλωσε τη Δευτέρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε το CNN την Κυριακή, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αυτή την εβδομάδα, καθώς βρίσκεται υπό πίεση από τις νομικές αρχές να πάρει θέση ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του CNN την Κυριακή. Τέσσερις πηγές με γνώση του τρόπου σκέψης της κυβέρνησης δήλωσαν προηγουμένως στο Reuters ότι υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση εντός του Λευκού Οίκου να κρατηθούν Αμερικανοί αξιωματούχοι μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το CNN ανέφερε ότι το μποϊκοτάζ των ΗΠΑ δεν θα εμπόδιζε τους αθλητές του να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Οι πολιτικοί των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να ζητούν διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου για να αποφευχθεί η «βλάβη» των διμερών σχέσεων και η Κίνα θα λάβει «αντίμετρα» εάν χρειαστεί, δήλωσε τη Δευτέρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να προσκολληθούν ηθελημένα στην πορεία τους, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά αντίμετρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή