ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο η προοδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

by Times Newsroom 1

Η προοδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ εισήχθη στο νοσοκομείο με ρίγη και υψηλό πυρετό, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Δικαστήριο.

Αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση της υγείας της στο Sibley Μemorial Hospital της Ουάσινγκτον την Παρασκευή, η 86χρονη Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ διακομίστηκε το Σαββατο στο Johns Hopkins «για αντιμετώπιση οποιασδήποτε ενδεχόμενης μόλυνσης». Χθες το βράδυ όμως τα νέα ήταν καθησυχαστικά καθώς η κατάστασή της βελτιώνονταν μετά τη χορήγηση αντιβίωσης και η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Η 86χρονη δικαστής έχει χρειαστεί να νοσηλευθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Τον Αύγουστο υποβλήθηκε σε θεραπεία για κακοήθη όγκο στο πάγκρεας. Το 1999 χρειάστηκε να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στο παχύ έντερο και τον Δεκέμβριο του 2018 της αφαίρεσαν δύο καρκινικούς όγκους από τον πνεύμονά της. Επίσης υπέστη κάταγμα στα πλευρά της από πέσιμο.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η γηραιότερη δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν προκαλέσει εικασίες για την ενδεχόμενη συνταξιοδότησή της, κάτι που θα επιτρέψει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει ακόμη έναν, τον τρίτο, συντηρητικό δικαστή.

Μετά τον διορισμό από τον Τραμπ δύο δικαστών, οι συντηρητικοί έχουν στο Ανώτατο Δικαστήριο πλειοψηφία 5-4. Η θητεία των εννέα δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι ισόβια ή μέχρι να αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν. Η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ έχει δηλώσει ότι θα συνταξιοδοτηθεί όταν αισθανθεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πια τον όγκο εργασίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή