ΗΠΑ: Υποψήφιος εισαγγελέας ηγήθηκε ομάδας που αναζητούσε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς Τραμπ περί νοθείας στις εκλογές

Είχαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εξοπλισμό ψηφοφορίας

by Times Newsroom

Ο Ρεπουμπλικάνος ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη θέση του γενικού εισαγγελέα στο Μίσιγκαν ηγήθηκε μιας ομάδας που είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εξοπλισμό ψηφοφορίας, καθώς αναζητούσε αποδείξεις για την υποστήριξη των ψευδών ισχυρισμών του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί εκλογικής νοθείας.

Η εμπλοκή του υποψηφίου εισαγγελέα στην υπόθεση αποδείχθηκε μετά από ανάλυση δικαστικών εγγράφων και δημόσιων αρχείων από το Reuters.

Η ανάλυση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δείχνει ότι οι άνθρωποι που συνεργάζονταν με τον Μάθιου Ντεπέρνο, που υποστηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ για την κορυφαία θέση επιβολής του νόμου στην αναφερόμενη πολιτεία, εξέτασε μία συσκευή ψηφοφορίας από την κωμόπολη Ρίτσφιλντ, ένα προπύργιο των συντηρητικών με 3.600 κατοίκους στην κομητεία Ροσκόμον που βρίσκεται στα βόρεια του Μίσιγκαν.

Η παραβίαση της ασφάλειας της εκλογικής διαδικασίας στο Ρίτσφιλντ είναι ένα από τα τέσσερα παρόμοια περιστατικά που διερευνώνται την τρέχουσα περίοδο, από τη γενική εισαγγελέα του Μίσιγκαν, τη Δημοκρατική Ντέινα Νέσελ.

Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, η επιδίωξη ή η παροχή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε εξοπλισμό ψηφοφορίας αντιμετωπίζεται νομικά ως διάπραξη κακουργήματος.

Η Ντεπέρνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Η εμπλοκή ενός υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση ενός πολιτειακού γενικού εισαγγελέα σε μία παραβίαση της ασφάλειας του συστήματος ψηφοφορίας καταγράφεται εν μέσω μίας εθνικής προσπάθειας υποστηρικτών των ψευδών ισχυρισμών εκλογικής νοθείας του Τραμπ προκειμένου να κερδίσουν πολιτειακά αξιώματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχτούν καθοριστικής σημασίας για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες.

Στην Αριζόνα την προηγούμενη εβδομάδα, τρεις υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τον Τραμπ και είχαν υποστηρίξει τον ισχυρισμό διάπραξης νοθείας στις εκλογές του 2020, κέρδισαν σε προκριματικούς εκλογικούς κύκλους, διεκδικώντας την εκλογή τους στις θέσεις του κυβερνήτη, του γενικού εισαγγελέα, αλλά και του αρμόδιου πολιτειακού υπουργού που επιβλέπει την εκλογική διαδικασία.

Στην Πενσιλβάνια, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη Νταγκ Μαστριάνο διακηρύττει ότι θα προχωρήσει σε άρση της επικύρωσης οποιουδήποτε εκλογικού αποτελέσματος το οποίο θα θεωρήσει αποτέλεσμα νοθείας, μαζί με τον υποψήφιο για τη θέση του πολιτειακού υπουργού.

Το Μίσιγκαν, η Αριζόνα και η Πενσιλαβάνια έχουν καθοριστική σημασία για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com