Ηράκλειο: Μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης εκπονεί ο δήμος

by Times Newsroom 1

Στην εκπόνηση μελέτης για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης, που αφορά την περιοχή του κόλπου Δερματά και την περιοχή δυτικά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «με την μελέτη πρόκειται να προσδιοριστεί η απαιτούμενη ποσότητα αναπλήρωσης της ακτής και οι απαιτούμενες λιμενικές εργασίες, με βάση τα αποτελέσματα μαθηματικών μοντέλων υπολογισμού του κυματικού καθεστώτος, της παράκτιας υδροδυναμικής κυκλοφορίας και των τάσεων παράκτιας στερεομεταφοράς (μεταφοράς ιζήματος) στην εν λόγω περιοχή για την αντιδιαβρωτική της προστασία.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο της διάβρωσης εξελίσσεται, η προστασία του παραλιακού μετώπου και του τμήματος της ενετικής παράκτιας οχύρωσης έναντι της διάβρωσης της ακτής, καθιστά αναγκαία την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, προκειμένου η περιοχή να θωρακιστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στις ακτές της Βόρειας Κρήτης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών που διέρχονται από τον χώρο αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή