Ιράν: Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία εδώ και μισό αιώνα η Τεχεράνη

Μείωση 97% στις βροχοπτώσεις σε σχέση με το 2020

by Times Newsroom 1

Ηχειρότερη ξηρασία εδώ και μισό αιώνα πλήττει την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, με τις βροχοπτώσεις να έχουν μειωθεί κατά 97% σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (26/10) υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφερειακής υπηρεσίας υδάτων.

Αναλυτικότερα, οι βροχοπτώσεις στην ιρανική πρωτεύουσα είχαν φτάσει στις 23 Σεπτεμβρίου τα 4 χιλιοστά, έναντι 14,3 χιλιοστά την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή υδάτων και υδροηλεκτρικής ενέργειας Μοχαμάντα Σαριαρί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Τα υπόγεια και τα εδαφικά ύδατα βρίσκονται σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχη ξηρασία τα τελευταία 50 χρόνια», πρόσθεσε. Τα πέντε φράγματα που τροφοδοτούν με νερό την Τεχεράνη είναι γεμάτα μόλις κατά το ένα τρίτο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντίθετα η κατανάλωση νερού για τη γεωργία και τη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 14% και 8% αντίστοιχα στα τέλη Σεπτεμβρίου σε σχέση με το 2020.

Στην επαρχία της Τεχεράνης ζουν 13,5 εκατομμύρια κάτοικοι, το 16,5% του πληθυσμού του Ιράν, σε μια περιοχή που δεν ξεπερνά το 1,1% της συνολικής επιφάνειας της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή