Ιράν: Απορρίπτει κάθε ανάμειξη στην επίθεση κατά του τάνκερ Mercer Street

by Times Newsroom 1

Η Τεχεράνη απέρριψε σήμερα τις καταγγελίες ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που έγινε σε τάνκερ στα ανοιχτά του ακτής του Ομάν, χαρακτηρίζοντας τες, ως άσκηση ψυχολογικού πολέμου, ενώ τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει την ενίσχυση της ασφάλειας, στη στρατηγικής σημασίας, θαλάσσια διάβαση του Κόλπου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των πλουσιότερων χωρών G7 ανακοίνωσαν χθες ότι το Ιράν απειλεί τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη και ότι όλες οι διαθέσιμες αποδείξεις έδειξαν ότι βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στο τάνκερ Mercer Street που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ψυχολογική επιχείρηση»

«Αν είναι να αντιμετωπίσουμε εχθρούς…, θα το διακηρύξουμε ανοιχτά. Έτσι, η πρόσφατη αφήγηση από τους εχθρούς, είναι μία ψυχολογική επιχείρηση» μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν, επικαλούμενα τον Αμπολφάζλ Σεκαρτσί, υψηλόβαθμο εκπρόσωπο των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το τάνκερ έφερε σημαία Λιβερίας, ενώ είναι ιαπωνικής ιδιοκτησίας υπό τη διαχείριση της ισραηλινής εταιρίας Zodiac Maritime.

Η Τεχεράνη αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που δέχθηκε το πλοίο, από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος (ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος).

Η επίθεση έγινε κοντά στο στόμιο του Κόλπου, που αποτελεί κεντρικό σημείο διέλευσης των τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή