Ιράν: Η Σελίνα Γκόμεζ υπερασπίστηκε 5 έφηβες που συνελήφθησαν γιατί χόρεψαν ένα τραγούδι της

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σελίνα Γκόμεζ υπερασπίστηκε δημόσια τις πέντε Ιρανές έφηβες που συνελήφθησαν γιατί χόρευαν ένα τραγούδι της.

by Times Newsroom

Ένα κλιπάκι με τα πέντε κορίτσια να χορεύουν στους ρυθμούς του κομματιού «Calm down» της Γκόμεζ την Ημέρα της Γυναίκας (8/3) έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή τους από τη διαβόητη αστυνομία Ηθών του Ιράν.

Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι πολίτες του Ιράν αντιτίθενται στο αυστηρό θρησκευτικό καθεστώς και έχουν ξεσπάσει εκτεταμένες διαδηλώσεις. Οι γυναίκες στη χώρα κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς διώκονται από την αστυνομία ηθικής του Ιράν επειδή χορεύουν δημόσια, καίνε τις μαντήλες τους και έχουν ακάλυπτα τα μαλλιά τους.

@thedriman #dance #dancing #calmdown ♬ Calm Down – Rema

Σύμφωνα με τον λογαριασμό @shahrak_ekbatan στο Twitter , τα 5 κορίτσια που χόρεψαν το τραγούδι της Σελίνα Γκόμεζ αναγκάστηκαν τελικά να ομολογήσουν στην κάμερα τα «εγκλήματά» τους με τα μαλλιά τους καλυμμένα με χιτζάμπ.

Αν και είναι ακόμα ασαφές αν κατάφεραν να επιστρέψουν στο σπίτι, η τραγουδίστρια εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις γενναίες έφηβες.

Έχοντας μοιραστεί ένα άρθρο για την σύλληψη των κοριτσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γκόμεζ μίλησε για το πόσο την «ενέπνευσαν» οι γενναίες αυτές Ιρανές. «Αγάπη σε αυτές τις νεαρές γυναίκες και όλες τις γυναίκες του Ιράν που συνεχίζουν να είναι θαρραλέες απαιτώντας θεμελιώδεις αλλαγές», έγραψε η 30χρονη καλλιτέχνης.

Ο Νιγηριανός ράπερ Rema, που επίσης συμμετέχει στο κομμάτι «Calm Down», κατέφυγε επίσης στο Twitter για να εκφράσει την συμπαράστασή του στις κοπέλες από το Ιράν. Ανεβάζοντας ένα απόσπασμα του βίντεο, ο τραγουδιστής έγραψε: «Σε όλες τις όμορφες γυναίκες που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, εμπνέομαι από εσάς, τραγουδώ για εσάς και ονειρεύομαι για εσάς».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com