Ιράν: Παρουσίασε νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρων

«Εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου»

by Times Newsroom

Έναν νέο πύραυλο μέσου βεληνεκούς παρουσίασε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988) την Πέμπτη (22/9) η Τεχεράνη.

«Ο βαλλιστικός πύραυλος Rezvan ρευστών καυσίμων διαθέτει βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνοντας εικόνες του πυραύλου.

«Πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο ακριβείας που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου» επεσήμανε ο στρατηγός Χοσέιν Σαλάμι, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), το Ιράν διαθέτει είκοσι τύπους βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και πυραύλους Cruise και drone. Οι ικανότητές τους ποικίλουν. Ο Qiam-1 έχει βεληνεκές 800 χλμ ενώ ο Ghadr-1 μπορεί να φθάσει τα 1.800 χλμ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η προτεραιότητα του Ιράν στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πλέον η ακρίβεια των πυραύλων του.

Τον Φεβρουάριο, οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τον Kheybarchékan, έναν πύραυλο μέσου βεληνεκούς ικανό «να πλήξει στόχους σε ακτίνα 1.450 χλμ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com