Ιράν: Ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 θανάτων – Στο «κόκκινο» πάνω από 300 πόλεις

by Times Newsroom 1

Το Ιράν, η πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής από την πανδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 70.000 θανάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, με έναν ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στη χώρα.

Η επιδημία έχει προκαλέσει ήδη 70.070 θανάτους σε συνολικά περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το Ιράν αντιμετωπίζει νέο κύμα επιδημίας από τα τέλη Μαρτίου, ακόμη πιο βίαιο από τα προηγούμενα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 496 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, αριθμός που υπερβαίνει το προηγούμενο ρεκόρ που ανακοινώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου (486 νεκροί).

Κατ’ ομολογία των ίδιων των υγειονομικών αρχών, τα επίσημα στοιχεία για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας είναι πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά.

Συναγερμός σε πάνω από 300 πόλεις

Περισσότερες από 300 ιρανικές πόλεις, ανάμεσά τους η Τεχεράνη, κατατάσσονται στις «κόκκινες», δηλαδή σε αυτές με τον υψηλότερο επιδημιολογικό κίνδυνο που επιβάλλει το κλείσιμο όλων των «μη απαραίτητων» εμπορικών δραστηριοτήτων. Μέχρι στιγμής το Ιράν δεν επέβαλε ποτέ γενικευμένη καραντίνα στα 82 εκατομμύρια των κατοίκων του, ή σε επίπεδο πόλης ή περιοχής.

Όπως τόσες άλλες χώρες, η Ισλαμική Δημοκρατία βασίζεται στα εμβόλια για να βγει από την υγειονομική κρίση αλλά η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το Ιράν έχει χορηγήσει περισσότερες από 824.000 δόσεις εμβολίων από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού. Οι αρχές ελπίζουν επίσης στην παραγωγή ενός ή περισσοτέρων τοπικά σχεδιασμένων εμβολίων.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή