Ιρλανδία: Αναμένει αύξηση κρουσμάτων μετά την άρση της καραντίνας

by Times Newsroom 1
Share this

Η απότομη πτώση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Ιρλανδία είναι πιθανό να σταματήσει μετά τη λήξη την 1η Δεκεμβρίου της αυστηρής καραντίνας έξι εβδομάδων, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της υγείας.

“Δεν θα περίμενα να μειωθούν περαιτέρω οι αριθμοί των κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα ή τις ερχόμενες 10 ημέρες”, δήλωσε ο Φίλιπ Νόλαν, πρόεδρος της Ιρλανδικής Συμβουλευτικής Ομάδας Επιδημιολογικής Μοντελοποίησης, στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ενός επταήμερου ημερήσιου μέσου όρου νέων κρουσμάτων 254, λιγότερα από τα σχεδόν 1.200 πριν από έξι εβδομάδες.

Ο αριθμός αναπαραγωγής της Covid-19 της Ιρλανδίας, ο οποίος μετρά τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται από κάθε θετικό κρούσμα κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 0,8 και 1, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς αυξάνονται οι κοινωνικές επαφές, δήλωσε ο Νόλαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή