Ισημερινός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τρεις επαρχίες λόγω της κύματος βίας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών

Χιλιάδες νεκροί έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους - Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιώτες

by Times Newsroom

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα είναι για τις επόμενες 60 ημέρες τρεις επαρχίες του Ισημερινού λόγω του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει και συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Κήρυξα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις επαρχίες Γουάγιας, Μανάμπι και Εσμεράλδας», είπε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιγιέρμο Λάσο, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά 4.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις συγκεκριμένες επαρχίες, ενώ η κυκλοφορία θα απαγορεύεται μεταξύ 23:00 και 05:00 σε ορισμένες πόλεις κοντά στο Γουαγιακίλ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Η βία που συνδέεται με τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στον Ισημερινό έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.255 ανθρώπους από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Από τις συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών μέσα στις φυλακές, έχουν σκοτωθεί 350 άνθρωποι.

Το 2021, ο Ισημερινός κατέσχεσε ποσότητα-ρεκόρ 210 τόνων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, και μέχρι στιγμής φέτος, οι κατασχέσεις ναρκωτικών έχουν ήδη φτάσει τους 75 τόνους, ανέφερε την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή