Ισπανία: Άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Καταλονία

"Οι περιορισμοί που αφορούν την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν σε ισχύ έως την 21η Ιανουαρίου. Από την ημερομηνία αυτή, θα είναι δυνατή η κυκλοφορία κανονικά στους δρόμους της Καταλονίας" τη νύχτα, δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης

by Times Newsroom

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από τα τέλη Δεκεμβρίου στην περιφέρεια της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, θα αρθεί την Παρασκευή, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

“Οι περιορισμοί που αφορούν την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν σε ισχύ έως την 21η Ιανουαρίου. Από την ημερομηνία αυτή, θα είναι δυνατή η κυκλοφορία κανονικά στους δρόμους της Καταλονίας” τη νύχτα, δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Πατρίσια Πλάζα.

“Παρότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση” των μολύνσεων, “η τάση δείχνει μια επιβράδυνση αυτού του έκτου κύματος”, πρόσθεσε.

Από τη νύχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου, απαγορευόταν η μετακίνηση μεταξύ 01.00 και 06.00 το πρωί στους δρόμους της Βαρκελόνης και των πόλεων με περισσότερους από 10.000 κατοίκους σε αυτή την πολύ τουριστική περιφέρεια που έχει 7,7 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Καταλονία, όπου η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ξεπερνά τον εθνικό ισπανικό μέσο όρο, παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από ασθενείς με Covid και ανέρχεται σε 44,1% (577 ασθενείς), πολύ πάνω από το 23,83% σε εθνικό επίπεδο.

Άλλα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα, όπως μέγιστη χωρητικότητα 50% στα μπαρ και τα εστιατόρια, το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων ή η απαγόρευση των ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, παραμένουν αντίθετα σε ισχύ.

Το υγειονομικό πάσο, απαραίτητο για την είσοδο συγκεκριμένα στα μπαρ ή τα εστιατόρια, παραμένει και αυτό επίκαιρο στην Καταλονία, σε αντίθεση για παράδειγμα με την περιφέρεια της Μαδρίτης όπου δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί από τον Δεκέμβριο στην Ισπανία, που συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές στον εμβολιασμό στην Ευρώπη με το 90,5% του πληθυσμού άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου στην Ισπανία είναι επί του παρόντος μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή