Ισπανία: Με τα εμβόλια των Moderna και Pfizer η αναμνηστική δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Το εμβόλιο Janssen είχε χορηγηθεί σε περίπου 2 εκατ. πολίτες

by Times Newsroom 1

Οι Ισπανοί που έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες, Τρίτη.

Από τις 15 Νοεμβρίου, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ισπανία, οι οποίοι έχουν κάνει το εμβόλιο Janssen θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση, κατά τα παραπάνω, εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό τους, μεταδίδει το Reuters.

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγες μέρες, πριν, από τις 5/11, δυνατότητα για δεύτερη δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J.

Επισημαίνεται πως η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανοσοποίησης σε όλη την Ευρώπη, κατά το ίδιο Μέσο, καθώς το 88,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στις αρχές του μήνα αυτού, οι υγειονομικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να χορηγούν την αναμνηστική δόση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna σε άτομα άνω των 70 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή