Ισπανία: Τουλάχιστον 400 κρούσματα από φοιτητικό πάρτι στη Μαγιόρκα

by Times Newsroom 1

Η Ισπανία αντιμετωπίζει ένα μαζικό ξέσπασμα κορωνοϊού, καθώς στη Μαγιόρκα φοιτητές γιόρτασαν το τέλος της χρονιάς σε πάρτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 394 θετικά κρούσματα σε αρκετές περιοχές της Ισπανίας. Η ομάδα κρούσης της ισπανικής κυβέρνησης αποφάσισε την Πέμπτη να συστήσει στους νέους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο νησί των Βαλεαρίδων να αναστείλουν τα ταξίδια τους λόγω του «υψηλού κινδύνου μετάδοσης» τέτοιων περιβαλλόντων, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Οι ταξιδιώτες από τις περισσότερες περιοχές της Ισπανίας πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου για να μπουν στις Βαλεαρίδες Νήσους. Ωστόσο, αυτό το μέτρο δεν είναι απαραίτητο για επισκέπτες που προέρχονται από τη Βαλένθια, τη Μούρθια, τη Γαλικία, την Εξτρεμαδούρα και τις βόρειες αφρικανικές πόλεις της Θέουτα και της Μελίλιας, όπου ο αριθμός των αθροιστικών περιπτώσεων 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους είναι κοντά ή κάτω των 50.

Σε καραντίνα 2000 άτομα στη Μαδρίτη

Εκείνοι που μολύνθηκαν στο superspreader πάρτι μεταξύ των φοιτητών που ταξίδεψαν στη Μαγιόρκα ανέρχονται σε 320 μόνο στην Κοινότητα της Μαδρίτης, όπου οι αρχές έχουν αποφασίσει να μπουν σε καραντίνα πάνω από 2.000 ατόμα.

Οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης εξήγησαν ότι 31 ινστιτούτα επηρεάζονται στην περιοχή, αν και η οργάνωση των ταξιδιών εξαρτάται από τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι έμειναν σε οκτώ ξενοδοχεία και συμμετείχαν σε «πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με φεστιβάλ», σύμφωνα τις αρχές της Μαδρίτης.

Η εστία που δημιουργήθηκε από τα φοιτητικά πάρτι έχει φτάσει σε τουλάχιστον έξι αυτόνομες κοινότητες. Η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε αυτήν την Παρασκευή την ευελιξία της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις όπως «όταν υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να διατηρηθεί ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ανθρώπων». Το κείμενο δεν αναφέρει την υποχρέωση να χρησιμοποιείται πάντα μάσκα προσώπου σε περίπτωση που προκύψουν περιστάσεις στις οποίες δεν μπορεί να διατηρηθεί αυτός ο διαχωρισμός, όπως συζητήθηκε στην αρχή.

Η Γαλικία έχει εντοπίσει ήδη 50 κρούσματα που σχετίζονται με τα ταξίδια για το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς στη Μαγιόρκα, 30 από αυτά στην Ποντεβέδρα.

με πληροφορίες από την El País

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή