Ισραήλ: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για δεύτερη φορά

Η χρήση μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε χώρους με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως τα αεροσκάφη, τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

by Times Newsroom

Το Ισραήλ ενημέρωσε σήμερα τους πολίτες του ότι μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες για την COVID-19 σε εσωτερικούς χώρους, στη δεύτερη τέτοια αναθεώρηση αφού το μέτρο ήρθη προσωρινά και στη συνέχεια επανήλθε σε ισχύ πέρυσι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς, δημόσιους χώρους θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και υπόκειται στην έγκριση κοινοβουλευτικής επιτροπής, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Η χρήση μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε χώρους με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως τα αεροσκάφη, τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από τον Απρίλιο του 2021. Τον περασμένο Ιούνιο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καταργήθηκε για δύο εβδομάδες και το μέτρο επανήλθε σε ισχύ λόγω της έξαρσης του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφουν οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές έχει μειωθεί σε περίπου 4.500 από πάνω από 15.000 στα τέλη Μαρτίου.

Ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων ασθενών COVID-19 έχει επίσης μειωθεί και διαμορφώθηκε χθες στους 222 συγκριτικά με 296 στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Περίπου το 64% των 9,4 εκατ. κατοίκων του Ισραήλ θεωρείται εμβολιασμένο, σύμφωνα με το υπουργείο. Το Ισραήλ ξεκίνησε να χορηγεί μια τέταρτη δόση εμβολίου τον Ιανουάριο. Ο συνολικός αριθμός νεκρών λόγω της πανδημίας στο Ισραήλ ανέρχεται σε 10.647.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com