Ισραήλ: Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών λέει «όχι» στο πάγωμα εποικιστικών δραστηριοτήτων στην Δυτική Όχθη

Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα πάγωμα των εποικιστικών δραστηριοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ιορδανία να σταματήσουν τέτοιες κατασκευές τους επόμενους μήνες.

by Times Newsroom

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν σήμερα να «αποτρέψουν περαιτέρω βία» και να εργαστούν για «αποκλιμάκωση», μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές σήμερα στην Ιορδανία. Στο κοινό ανακοινωθέν περιλαμβάνεται η δέσμευση του Ισραήλ να σταματήσει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων οικιστικών μονάδων για μια περίοδο 4 μηνών.

«Δεν έχω ιδέα για τι μίλησαν στην Ιορδανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος έχει επίσης αρμοδιότητα για τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

«Αλλά ένα πράγμα ξέρω: δεν θα υπάρξει πάγωμα της οικοδόμησης και της ανάπτυξης σε οικισμούς, ούτε για μια μέρα (είναι υπό την εξουσία μου)», έγραψε στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή