Ισραηλινές πηγές: Οφθαλμόν αντί οφθαλμού- Γρίφος η αποκάλυψη του Πενταγώνου για την επίθεση στο Ιράν

Ισραηλινές επίσημες πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές είπαν στην The Jerusalem Post: "Οφθαλμό αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος. Το Ισραήλ ανταπέδωσε εκεί που του επιτέθηκαν".

by Times Newsroom

Τούτου λεχθέντος, επίσημα, το Ισραήλ δεν θα δεχτεί την ευθύνη για αυτήν την επίθεση για στρατηγικούς λόγους. Πηγές εξηγούν ότι οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι ήταν μια «έκρηξη σε εργοστάσιο» επειδή θέλουν να αποφύγουν την κλιμάκωση. Ισραηλινές πηγές ανέφεραν στην Post ότι δεν είναι σαφές γιατί το Πεντάγωνο αποκάλυψε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εμπλέκεται. Θα μπορούσαν να μείνουν σιωπηλοί, λένε. Θα μπορούσαν να έχουν διατηρήσει την αξιοπρέπεια του Ιράν και να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης από μόνοι τους.

Στη βάση Kirya στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ολόκληρη η ασφάλεια και η διπλωματική ηγεσία είναι παρόντες εδώ και 24 ώρες, σε συντονισμό με περιφερειακούς εταίρους στην Ιορδανία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.

Τις τελευταίες ώρες, χώρες της περιοχής έχουν μεταφέρει μηνύματα στο Ισραήλ ότι εάν το Ιράν επιτεθεί, είναι εδώ για να βοηθήσουν.

Στο μεταξύ, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης για την επίθεση, ότι «δεν εκπλαγήκαμε», ενώ είπε επίσης ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ πριν από την επίθεση.

Μια αναφορά του Bloomberg ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις ΗΠΑ την Πέμπτη ότι σχεδίαζαν να εξαπολύσουν πλήγμα τις επόμενες 24-48 ώρες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com