Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αυστραλία – Στους 50,7 βαθμούς ο υδράργυρος…

...«ισοφαρίζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 1962 στη Νότια Αυστραλία.

by Times Newsroom

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταγράφηκε σε μία απομακρυσμένη παραθαλάσσια πόλη της Αυστραλίας. Η θερμοκρασία στο Όνσλαου, στη δυτική Αυστραλία, σκαρφάλωσε συγκεκριμένα την Πέμπτη στους 50,7 βαθμούς Κελσίου, «ισοφαρίζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 1962 στη Νότια Αυστραλία.

Το Όνσλαου και οι γειτονικές σε αυτό περιοχές δεν αποκλείεται μάλιστα να δουν την θερμοκρασία να υπερβαίνει αυτά τα επίπεδα, καθώς – σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις – η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μέση θερμοκρασία στο Όνσλαου αυτή την εποχή του χρόνου είναι 36,5 C. Δύο άλλες πόλεις, η Μάρντι και η Ρόμπουρν, κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 50 C την Πέμπτη.

Τον περασμένο μήνα είχαν ξεσπάσει στη δυτική Αυστραλία μεγάλες πυρκαγιές. Μια πυρκαγιά κοντά στον ποταμό Μάργκαρετ κατέκαψε περισσότερα από 6.000 εκτάρια γης, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής.

με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή