Ιταλία: 8 οι νεκροί από τις πλημμύρες, 13.000 οι εκτοπισμένοι – Συγκλονιστικές εικόνες

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των εκτοπισμένων στη βόρεια - κεντρική Ιταλία, που τις τελευταίες ώρες πλήττεται από μία σφοδρότατη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

by Times Newsroom

Μέχρι στιγμής, 8 πολίτες έχουν επιβεβαιωθεί ως θύματα των ακραίων φαινομένων, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε, έχει ανέλθει στους 13.000.

Περισσότεροι από 14 ποταμοί και παραπόταμοι στις εν λόγω περιοχές έχουν υπερχειλίσει και οι πολίτες προσπαθούν να διαφύγουν με τη βοήθεια φουσκωτών λέμβων ή και ελικοπτέρων.

Στην πόλη Μπολόνια, ο χείμαρρος Ραβόνε υπερχείλισε σε σημείο που οι κάτοικοι των σπιτιών εκλήθησαν να ανέβουν στους πάνω ορόφους των κτηρίων τους.

Το φράγμα Ριντράκολι, στην επαρχία Φορλί-Τσεζένα, υπερχείλισε από την μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες, παρόλο που η τεχνητή λεκάνη είχε ήδη εν μέρει εκκενωθεί προληπτικά.

Τα σχολεία σε πολλές περιοχές παρέμειναν κλειστά, ενώ πλήθος δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών έχουν αποκλειστεί, με μεγάλες ζημιές και στην Αδριατική ακτή, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση των Αρχών αλλά και εθελοντών.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, έπεσαν μέχρι στιγμής 130 χιλιοστά βροχής.Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη κακοκαιρία που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Ρομάνια μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, με την πρώτη να στοίχισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους, ενώ άφησε επίσης πίσω της εκτεταμένες ζημιές.

Φόρμουλα Ένα: Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Ίμολα λόγω καιρικών συνθηκών

Φόρμουλα Ένα: Μετά από συζητήσεις μεταξύ της F1, του Προέδρου της FIA και των αρμόδιων αρχών, η απόφαση πάρθηκε και το Γκραν Πρι της Ίμολα ακυρώνεται.

Λόγος για αυτή την απόφαση είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Ιταλία, κάτι που δε καθιστά δυνατή την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, τόσο για τις ομάδες, τους φιλάθλους αλλά και το προσωπικό. Δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής, η αρμόδιοι έκριναν πως δε θα ήταν σωστό να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ήδη δουλεύουν «στα κόκκινα».

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φόρμουλα Ένα, δήλωσε: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ίμολα και την Emilia-Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια – είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com