Ιταλία: Δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις κι εργατικά συνδικάτα ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός

Τον προειδοποιούν ότι τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα στη χώρα λόγω του μεγάλου εξωτερικού χρέους

by Times Newsroom

Σε «αναμμένα κάρβουνα» παραμένει η Ιταλία, με τον Μάριο Ντράγκι να δέχεται πιέσεις να μην παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Μάλιστα, δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις και ηγέτες εργατικών συνδικάτων τον παρότρυναν να ξανασκεφτεί την απόφασή του, προειδοποιώντας τον ότι τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα στη χώρα λόγω του μεγάλου εξωτερικού χρέους.

Υπενθυμίζετια ότι ο Μάριο Ντράγκι παρέδωσε την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ένα από τα πολιτικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, αρνήθηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Ντράγκι και του ζήτησε να απευθυνθεί στο κοινοβούλιο μέσα στη νέα εβδομάδα, ελπίζοντας ότι θα επιτύχει κάποιο συμβιβασμό για την αποτροπή της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών σε με περίοδο διεθνούς αστάθειας και οικονομικών πιέσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή