Ιταλία: Εθνική κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Καλαβρία

by Times Newsroom 1

Απόφαση για κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας με στόχο την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Καλαβρία, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται να αποσταλούν στην περιοχή εθελοντές και σειρά επίγειων δυνάμεων.

Τις περασμένες ημέρες οι φλόγες κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας ενώ έχει γίνει στάχτη και σημαντικό μέρος του εθνικού πάρκου του όρους Ασπρομόντε. Ο κύριος στόχος, σε αυτή την φάση, είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας της Ρώμης έχουν φτάσει 28 αιτήματα για βοήθεια λόγω πυρκαγιών: 8 από την Καλαβρία, 6 από την Σικελία, 4 από την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης και 2 από Σαρδηνία, την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και από τις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο άνθρωποι – μία γυναίκα 55 ετών και ο 33χρονος ανιψιός της – έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Σαν Λορέντσο ενώ προσπαθούσαν να περιορίσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον ελαιώνα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή