Ιταλία: Η Ελι Σλάιν γίνεται η πρώτη γυναίκα γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος

Η αριστερή Ελι Σλάιν κερδίζει τον κεντρώο Στέφανο Μπονατσίνι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

by Times Newsroom

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στις 20:00 τοπική ώρα η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με τη συμμετοχή των μελών και φίλων που θέλησαν πάρουν μέρος στην αναμέτρηση.

Η πρώτη γυναίκα και η νεότερη

Σύμφωνα με τους «Δημοκρατικούς», το «παρών» έδωσαν περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες πολίτες. Νέα γραμματέας αναδεικνύεται η Ελι Σλάιν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Guglielmo Mangiapane), η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα και η νεότερη αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο 80% των καταμετρημένων ψήφων, η διαφορά από τον αντίπαλό της είναι περίπου 6 μονάδες, με την Ελι Σλάιν να συγκεντρώνει ποσοστό 53,8% και 46,2% ο Στέφανο Μπονατσίνι, νυν περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος τη συνεχάρη για την ξεκάθαρη νίκη της.

Νωρίτερα, στενοί της συνεργάτες είχαν κάνει γνωστό ότι η βουλευτής Ελι Σλάιν, σε σύνολο είκοσι περιφερειών της χώρας, προηγείτο στις δεκατέσσερις.

Η επιτροπή που στηρίζει την υποψηφιότητα Σλάιν ανακοίνωσε ότι η 37χρονη ιταλίδα πολιτικός έχει εξασφαλίσει έως τώρα το 60% περίπου των προτιμήσεων στη Νάπολη, στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας.

Αριστερή, ριζοσπαστική προσέγγιση

Το Δημοκρατικό Κόμμα διέρχεται δύσκολη φάση, μετά την ήττα της κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και την απόφαση του γραμματέα του και πρώην πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να παραιτηθεί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Στέφανο Μπονατσίνι, σύμφωνα με τους αναλυτές, εκφράζει κυρίως τον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο, ενώ οι θέσεις της Ελι Σλάιν θεωρούνται πιο κοντά σε μια πιο αριστερή, ριζοσπαστική προσέγγιση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της χώρας.

Η νέα ηγέτιδα της ιταλικής κεντροαριστεράς τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας και θεωρεί προτεραιότητα την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

«Ο λαός των Δημοκρατικών είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, με ξεκάθαρη γραμμή. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρόβλημα για την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε η Σλάιν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com