Ιταλία: Και στα φαρμακεία το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τους 55-60 ετών

by Times Newsroom 1

«Όπου ο κόσμος εμβολιάζεται, μειώνεται δραστικά ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δίνοντας μια αισιόδοξη πρόβλεψη για την επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα.

«Αναφέρομαι στα νοσοκομεία αλλά και στους οίκους ευγηρίας, όπου τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μετά τον εμβολιασμό στους οίκους ευγηρίας, είχαμε ένα άμεσο, απτό αποτέλεσμα: περιορίσθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό των μολύνσεων και των θανάτων», πρόσθεσε ο Ρ. Σπεράντσα, καταλήγοντας στην πεποίθηση πως «αυτό αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός είναι η κύρια οδός για να αφήσουμε πίσω μας την όλη αυτή κατάσταση. Τώρα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε την εκστρατεία μας».

Πάντως η περιφέρεια της Ρώμης (Λάτιο) αντιμετωπίζει προβλήματα επάρκεις, καθώς έκανε γνωστό ότι αν δεν παραδοθούν άμεσα νέες παρτίδες, δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί η χορήγηση των εμβολίων από αύριο. Ο έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο προσπάθησε να καθησυχάσει τους υπεύθυνους της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας ότι «μέσα στις επόμενες 24 ώρες, πρόκειται να φτάσουν στην Ιταλία 1.300.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Aν οι σχετικές χρονικές δεσμεύσεις γίνουν σεβαστές, οι κάτοικοι της περιφέρειας με πρωτεύουσα τη Ρώμη (ηλικίας 55 – 60 ετών) θα μπορούν να εμβολιασθούν και στα φαρμακεία με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της covid -19, από τις 20 Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή