Ιταλία: Ο Ντράγκι παρουσίασε στη Βουλή το πρόγραμμα για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Tαμείου Ανάκαμψης

by Times Newsroom 1

«Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στις νέες γενιές μια πιο σύγχρονη χώρα. Και αυτό θα καταστεί δυνατόν, χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους, πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα έξι ετών», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης. Ο Ντράγκι παρουσίασε το ιταλικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το σχέδιο θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες εντός της 30ής του μηνός και περιέχει έξι κύριες «αποστολές»: την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, το «στοπ» σε ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης και τη στήριξη των γυναικών, του Νότου και των νέων.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία. Η κυβέρνηση της Ρώμης θέλει να μειώσει σημαντικά την κατάσταση απόλυτης ένδειας, στην οποία βρίσκεται το 9,4% των νοικοκυριών της χώρας.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα κονδύλια, συνολικά, θα αγγίξουν τα 248 δισεκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η διαφορά Βορρά-Νότου, εκείνη ανάμεσα στις διάφορες γενιές και το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι το 40% των ευρωπαϊκών πόρων, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για παρεμβάσεις στην Κάτω Ιταλία, διότι «αν αναπτυχθεί ο Νότος, θα αναπτυχθεί όλη η χώρα». Παράλληλα, 26 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την έναρξη και ολοκλήρωση δημοσίων έργων, 22 δισεκατομμύρια για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ πάνω από το ένα τρίτο των κονδυλίων θα σχετίζεται με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, κατά την ομιλία του στην Βουλή της Ρώμης, ζήτησε «να μην υπερισχύσουν μυωπικές αντιλήψεις, αλλά η θέληση να τύχει της πρέπουσας στήριξης το γενικότερο συμφέρον της Ιταλίας».

Πηγές: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή