Ιταλία: Ολοταχώς προς άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

by Times Newsroom 1

«Αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με θετικό τρόπο -και δεν έχω αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί- θεωρώ ότι δεν θα αργήσει η κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε τη Δευτέρα η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα στην Νάπολη και από την Τρίτη στην Ρώμη, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία. Στην ιταλική πρωτεύουσα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία εξακόσια φαρμακεία, στους χώρους των οποίων, κατά την αρχική αυτή φάση, θα χορηγούνται 20.000 δόσεις την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν είναι 1.820 και 82 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. την Κυριακή, τα κρούσματα ήταν 2.949, με 44 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά είναι 4.217.821 και 126.128 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 86.997 διαγνωστικά τεστ, το 2,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 28 λιγότεροι ασθενείς με covid 19, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 109 λιγότεροι.

Κατά μέσο όρο, στις ιταλικές ΜΕΘ, το 12% των ασθενών πάσχει από κορονοϊό. Το όριο επιφυλακής, είχε οριστεί στο 30%. Η βελτίωση είναι ουσιαστική, αφού στις 29 Μαρτίου, το ποσοστό των ασθενών με Covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, άγγιζε το 41%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή