Ιταλία: Πυρκαγιά στο μικρό νησί Παντελερία – Ο Τζόρτζιο Αρμάνι χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη βίλα του

Ο σχεδιαστής κλήθηκε να βγει βιαστικά από το σπίτι του και με ένα SUV να φτάσει στην ακτή και ν' ανέβει στο σκάφος του

by Times Newsroom

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα (17/8) στο μικρό νησί Παντελερία (νότια της Σικελίας), με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων από τα σπίτια τους και τουριστών από ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλαπλές εστίες, γεγονός που γεννά υποψίες ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών.

Πολλές κατοικίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν, καθώς πλησίαζαν επικίνδυνα τα πύρινα μέτωπα. Μεταξύ άλλων, απομακρύνθηκαν από τις βίλες τους διασημότητες όπως ο σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι και ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάρκο Ταρντέλι.

Ο σχεδιαστής φιλοξενούσε μερικούς φίλους όταν κλήθηκε να βγει βιαστικά από το σπίτι του, με ένα SUV, για να φτάσει στην ακτή και να ανέβει στο σκάφος του.

Όσοι ήταν μαζί του είπαν: «H φωτιά έφτασε στο σπίτι. Όλοι εκκενώνουν, αλλά υπάρχει τόσο πολύ πλήθος που ο κόσμος δεν μπορεί να εισέλθει στο Γκαντίρ. Πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ειδικά οι ηλικιωμένοι».

Και για την… απόδραση του σχεδιαστή Giorgio Armani ανέφερε: «Προσωπικά τον βοήθησα να ξεφύγει, ευτυχώς είναι καλά. Όταν είδα τις φλόγες που πλησίαζαν, του είπα ότι έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι. Ο Αρμάνι είναι πλέον ασφαλής στο σκάφος του, όπου φιλοξενεί επίσης τον Μάρκο Ταρντέλι και την σύντροφό του Μύρτα Μερλίνο.

Η τελευταία, μάλιστα, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Μετά από ένα καυτό καλοκαίρι γεμάτο φωτιές, απόψε καίγεται και η αγαπημένη μου Παντελερία. Ένας εμπρησμός εδώ που ούτε καν Canadair δεν φτάνει λόγω του ανέμου. Αυτοί που παραμορφώνουν την κληρονομιά μας πρέπει να το πληρώσουν ακριβά».

Μόλις πριν από δύο ημέρες, η παρουσιάστρια του L’aria che tira στο κανάλι La7 είχε δημοσιεύσει την τελευταία σειρά φωτογραφιών από τον «Επίγειο Παράδεισο» στην καρδιά της Μεσογείου, στα μισά του δρόμου μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία αποφάσισε την αποστολή μέσων και ειδικευμένου προσωπικού στο Παντελερία από την Ματζάρα Ντελ Βάλο (Σικελία).

Πριν από λίγο πάντως ο δήμαρχος του νησιού, ο Βιντσέντσο Κάμπο, διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή